MFTE – Múlt, jelen, jövő

2016. június 10-11. – Leányfalu

Közel harminc MFTE-tag tölthetett együtt kellemes órákat egyesületünk idei nyári rendezvényén, amelyről azt reméljük, első lesz a sikerrel újraéledő találkozók sorozatában. Az inspiráló környezet a szakmai eszmecserén túl, feltöltődésre is kínált lehetőséget mindazon kedves tagjaink és az őket elkísérő családtagok számára, akik megtisztelték jelenlétükkel ezt a rendezvényt.

A gazdag szakmai programot az egyesületi élet stratégiai irányvonalainak megvitatásával, ötletek megosztásával indítottuk, és sok hasznosnak ígérkező javaslattal lettünk gazdagabbak, a megvalósításuktól arra számíthatunk, hogy erősebb, érdekképviseletben és együttműködésben érettebb egyesületet sikerül kovácsolnunk.

multjelenjovo_3.jpg


Title: 
Multjelenjovo 3

A délután a szabadúszói léttel együtt járó nehézségek, veszélyek felismerésére, azok leküzdésére szolgáló módszerek felvázolásával folytatódott, Kalmár Attila előadása margóján lehetőségünk volt megosztani tapasztalatainkat, ütköztetni eltérő véleményeinket.

Az est egyik fénypontja a sokunk által ismert Kövesdi Miklós humorista-műfordító stand-up műsora volt, amely méltó átvezetés volt afelé, hogy felszabadultan, baráti hangulatban köszöntsük közösen a másnapot – éjfélen túlnyúló beszélgetéssel.

A második nap elején Zameczné Lázár Tünde elnök bemutatta a Kalmár Attila által összegyűjtött, tagjainktól származó felvetéseket, ötleteket, a jogász szakvéleményét. Ezek kiegészítéseként további ötleteket oszthattunk meg egymással a tolmácsolási és fordítási szolgáltatások szereződési feltételeiről. Külön kiemelendők jogász végzettséggel is rendelkező dr. Lakatos-Báldy Zsuzsanna és Varga-Turos Rita kollégáink hozzászólásai. Ezek alapján, jogász közreműködésével a továbbiakban ajánlásokat fogalmazunk meg a szerződések kerülendő és kívánatos tartalmára vonatkozóan, valamint szerződésminták kidolgozását tervezzük.

Nagy Gabriella „A hatékony fordító (alkalmazások és gyakorlati tippek)” című előadása ráébresztett bennünket arra, hogy a modern világ eszközeit érdemes megismerni és alkalmazni, mert általuk egyszerűbben szervezhetjük és tervezhetjük meg szakmai és magánéletünket egyaránt. Ebben a későbbiek során is számíthatunk Gabi tanácsaira, köszönjük!

Dr. Lakatos-Báldy Zsuzsanna elnökségi tag előadása egy varázslatos és olykor csapdákkal teli világba kalauzolt bennünket az audiovizuális fordítás labirintusába betekintést nyújtó előadásával. Minden bizonnyal más alkalommal is programra tűzzük ezt a témát, hogy kiaknázhassuk a benne rejlő lehetőségeket. 

A második nap délutánján beszélgetést folytattunk Kalmár Attila azon ötletéről, hogy az egyesületi tagok közreműködésével saját „IT help-desk” szolgáltatással segítsük ki egymást olyankor, ha technikai akadályokba ütközünk. Ennek a megvalósítását, mint sok más ötletét is, a háttérben rövidesen felálló új honlapunk támogatja, de nem jöhet létre a tagok aktív közreműködése nélkül. 

multjelenjovo_7.jpg


Title: 
Multjelenjovo 7

Szényi Sarolta fényképész nyomon követte a két nap eseményeit, az érdeklődőkről profilfotókat is készített, ezt más rendezvények alkalmával is szívesen lehetővé tesszük.

A találkozó legkitartóbb résztvevői Németh Lóránt, az MFTE új honlapjának kialakításával megbízott fejlesztő közreműködésével megismerkedhettek az új honlap struktúrájával, ötleteikkel is hozzájárulva a minél hatékonyabb megoldások kidolgozásához.

A szervezők ezúton is szeretnék megköszönni mindenkinek, aki aktív szerepet vállalt a rendezvény megvalósításában, és arra biztatunk mindenkit, hogy legközelebb (is) gyertek el, mert érdemes!  

multjelenjovo_8.jpg


Title: 
Multjelenjovo 8

írta: Zameczné Lázár Tünde 

Kapcsolódó