Hírek

2019. december 09.

Az idei évben is nagyon jó hangulatú Mikulás-vacsorán vettünk részt mintegy ötvenen a Radisson Blu Béke Hotel nemrég felújított Zsolnay-termében.

Név: Hír
2019. március 31.

Éves közgyűlésünket 2019. március 29-én tartottuk.

Név: Hír
2018. december 17.

Idén december 6-án tartottuk az MFTE hagyományos Mikulás-vacsoráját az Astoria szálló impozáns Empire termében. 

Név: Hír
2018. október 23.

Szerdán kaptuk a hírt, hogy kiváló kollégánk, szakmánk élő legendája, Egyesületünk örökös tagja, Roósz Emil nincs többé. Hétfőre virradóra hunyt el életének 92. évében. Idén szeptemberben töltötte be 91. életévét szellemi erőinek – mondhatni – teljében.
Utolsó élő tagja volt annak a „nagy generációnak”, amelyiknek az élet és a gyakorlat állított ki felsőfokú diplomát szakmánk tekintélyének növelésére. Talán elég, ha Lomb Kató pályafutására utalunk (neki is hosszú és eseményekben – hol kívánt, hol nem kívánt izgalmakban – gazdag élet adatott meg).

Név: Hír
2018. szeptember 27.

Füssi Nagy Géza kollégánk 2008. január 1-én hunyt el.
Jantsits Ágnes tagtársunk egy rádióriport hallgatása nyomán az alábbi gondolatokkal emlékezik vissza a tolmácsra, Afrika kutatóra, aki idén tíz éve távozott el tőlünk:

Kedves Kollégák!
Lehet, hogy közületek már nem sokan emlékeznek Füssi Nagy Gézára. Lehet, hogy nekem sem jutott volna eszembe, ha ma délután meg nem hallok egy érdekes rádióműsort a Trend Fm rádióban. https://trendfm.hu/musor?musor=7787 (Beszállókártya, szeptember 25-i adás)

Név: Hír
2018. szeptember 14.

Folytatjuk "akikre büszkék vagyunk" rovatunkat:
Draskóczy Piroska kolléganőnk angolról németre fordította a „Die Kunst und die Wissenschaft der Tanz- und Bewegungstherapie” (A tánc- és mozgásterápia művészete és tudománya) című könyvet.

Név: Hír
2018. augusztus 07.

A Szerbiai Fordítók és Bírósági Tolmácsok Egyesülete gondozásában jelent meg az idén májusban egy szerb, horvát, angol, német, görög, olasz, orosz és magyar nyelvű, nyelvenként 500-500 szót tartalmazó jogi és gazdasági lexikon.

Név: Hír
2018. március 08.

Egyesületünk idén a Bolgár Országos Önkormányzat patinás épületében tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen elnököt, elnökséget és ellenőrző bizottsági tagokat választottunk. Köszöntjük a régi-új elnököt, Lakatos-Báldy Zsuzsannát, gratulálunk a megválasztott elnökségnek, Genát Andreának, Elődi Annának, Dr. Kovács Andrásnak és Szabó Ágnesnek, köszöntjük a megválasztott ellenőrző bizottságot, Vajna Tündét, Jantsits Ágnest és Fáber Andrást. Az elnökség munkáját idéntől egy kommunikációs igazgató is segíti, Grosser Tamás személyében.

Név: Hír
2018. március 08.

A BME-TFK két éve indította el mentorprogramját, amelynek célja, hogy a tolmács-fordító hallgatók jobban megismerjék a fordítói és tolmács szakmát, még mielőtt a munkaerőpiacra kerülnek. Március 7-én több tagunk, Johnson Andrea, Szarka Lucia és Németh Zsófia is részt vettek a BME által szervezett mentorprogram találkozóján. Mindenki együtt dolgozott 2-2 hallgatóval, akik közül néhányan korábban hallották a mentorokat élesben is tolmácsolni.

Név: Hír
2017. december 31.

Az MFTE december 8-án tartotta idei Mikulás-vacsoráját, ezúttal új helyszínen, a Gellért  Hotelben közel 60 résztvevővel.

Név: Hír

Oldalak

Események

Hotel Béke Radisson Blu Budapest

Jubileumi évünk záró akkordja a Mikulás vacsora, amelyet az ünnepi év eseménysorozatához méltó módon, a felújított Béke szálloda Zsolnay termében tartunk, december 5-én, csütörtök este 18:00...

Bolgár Országos Önkormányzat, 1062 Budapest, Bajza utca 44.

Az 1989. március 31-én alakult Magyar Fordítók és Tolmácsok Egyesülete idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját.  Idén 2019. március 29-én...

Danubius Hotel Astoria (Cím: Kossuth Lajos u. 19-21., 1053 Budapest)

Szeretettel várunk a hagyományos Mikulás vacsoránkra, amelyet december 6-án,  csütörtökön18:00 - 21:30 óra között tartunk a Danubius Hotel Astoria ...

Szeretettel várunk Benneteket 2018. november 21-én (szerdán) 17.00 órakor a BME Tolmács- és Fordítóképző Központjában, az MFTE Café következő előadásán, ahol  dr. Kovács András a...

Brüsszel

Az Európai Bizottság Fordítási Főigazgatósága 2018. november 8–9-én rendezi meg Brüsszelben a Translating Europe Forum elnevezésű szakmai rendezvényt. Az idei...