Hírek

2019. március 31.

Éves közgyűlésünket 2019. március 29-én tartottuk.

Név: Hír
2018. december 17.

Idén december 6-án tartottuk az MFTE hagyományos Mikulás-vacsoráját az Astoria szálló impozáns Empire termében. 

Név: Hír
2018. október 23.

Szerdán kaptuk a hírt, hogy kiváló kollégánk, szakmánk élő legendája, Egyesületünk örökös tagja, Roósz Emil nincs többé. Hétfőre virradóra hunyt el életének 92. évében. Idén szeptemberben töltötte be 91. életévét szellemi erőinek – mondhatni – teljében.
Utolsó élő tagja volt annak a „nagy generációnak”, amelyiknek az élet és a gyakorlat állított ki felsőfokú diplomát szakmánk tekintélyének növelésére. Talán elég, ha Lomb Kató pályafutására utalunk (neki is hosszú és eseményekben – hol kívánt, hol nem kívánt izgalmakban – gazdag élet adatott meg).

Név: Hír
2018. szeptember 27.

Füssi Nagy Géza kollégánk 2008. január 1-én hunyt el.
Jantsits Ágnes tagtársunk egy rádióriport hallgatása nyomán az alábbi gondolatokkal emlékezik vissza a tolmácsra, Afrika kutatóra, aki idén tíz éve távozott el tőlünk:

Kedves Kollégák!
Lehet, hogy közületek már nem sokan emlékeznek Füssi Nagy Gézára. Lehet, hogy nekem sem jutott volna eszembe, ha ma délután meg nem hallok egy érdekes rádióműsort a Trend Fm rádióban. https://trendfm.hu/musor?musor=7787 (Beszállókártya, szeptember 25-i adás)

Név: Hír
2018. szeptember 14.

Folytatjuk "akikre büszkék vagyunk" rovatunkat:
Draskóczy Piroska kolléganőnk angolról németre fordította a „Die Kunst und die Wissenschaft der Tanz- und Bewegungstherapie” (A tánc- és mozgásterápia művészete és tudománya) című könyvet.

Név: Hír
2018. augusztus 07.

A Szerbiai Fordítók és Bírósági Tolmácsok Egyesülete gondozásában jelent meg az idén májusban egy szerb, horvát, angol, német, görög, olasz, orosz és magyar nyelvű, nyelvenként 500-500 szót tartalmazó jogi és gazdasági lexikon.

Név: Hír
2018. március 08.

Egyesületünk idén a Bolgár Országos Önkormányzat patinás épületében tartotta tisztújító közgyűlését, amelyen elnököt, elnökséget és ellenőrző bizottsági tagokat választottunk. Köszöntjük a régi-új elnököt, Lakatos-Báldy Zsuzsannát, gratulálunk a megválasztott elnökségnek, Genát Andreának, Elődi Annának, Dr. Kovács Andrásnak és Szabó Ágnesnek, köszöntjük a megválasztott ellenőrző bizottságot, Vajna Tündét, Jantsits Ágnest és Fáber Andrást. Az elnökség munkáját idéntől egy kommunikációs igazgató is segíti, Grosser Tamás személyében.

Név: Hír
2018. március 08.

A BME-TFK két éve indította el mentorprogramját, amelynek célja, hogy a tolmács-fordító hallgatók jobban megismerjék a fordítói és tolmács szakmát, még mielőtt a munkaerőpiacra kerülnek. Március 7-én több tagunk, Johnson Andrea, Szarka Lucia és Németh Zsófia is részt vettek a BME által szervezett mentorprogram találkozóján. Mindenki együtt dolgozott 2-2 hallgatóval, akik közül néhányan korábban hallották a mentorokat élesben is tolmácsolni.

Név: Hír
2017. december 31.

Az MFTE december 8-án tartotta idei Mikulás-vacsoráját, ezúttal új helyszínen, a Gellért  Hotelben közel 60 résztvevővel.

Név: Hír
2017. december 22.

Az év vége felé közeledve, engedjétek meg, hogy magam és az elnökség nevében mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánjak.
Legyen sikeres, sok munkával teli, egészségben hiánytalan 2018-as évünk!

Név: Hír

Oldalak