MFTE30 ünnepi közgyűlés beszámoló és képek 2019.03.29.

Éves közgyűlésünket 2019. március 29-én tartottuk. Elfogadtuk az elnök beszámolóját majd élő skype kapcsolatot létesítettünk Fáber András ellenőrző bizottsági elnökünkkel, aki a közgyűlés idején vidéken tolmácsolt. Az EB. beszámoló elfogadását követően megvitattuk, majd elfogadtuk a tavalyi pénzügyi elszámolást, illetve az idei költségvetés tervezetét, majd a jubileumi rész nyitányaként örökös és tiszteletbeli tagokat választottunk.

 

 

 

Örökös tagjaink lettek:

Dr. Vida Tamás az MFTE első elnöke

​Dr. Nanovfszky György korábbi elnök

Varga-Haszonits István korábbi elnök

Fáber András korábbi elnök

Schaffler György korábbi elnök

 

Örökös tiszteletbeli taggá választottuk:

Dr. Klaudy Kinga egyetemi tanárt.

Tiszteletbeli taggá pedig:

Tóth Barnabás filmrendezőt

 

Ezután megkezdődött a jubileumi közgyűlés. Az ünnepi hangulatot emelte, hogy négy külföldi társszervezet elnöke - egyikőjük a FIT Europe képviseletében is – elfogadta az MFTE meghívását, és eljött, hogy köszöntsön bennünket.

 

Guillaume Deneufbourg - Belga Fordítói- és Tolmácskamara és a FIT Europe képviselője

Amalaine Diabová - Cseh Tolmácsok és Fordítók Szövetsége

Slađana Milinković - Szerb Bírósági Tolmácsok Egyesülete

Mária Mlynarčíková - Szlovák Fordítók és Tolmácsok Szövetsége

Annette Schiller, a FIT Europe elnöke, valamint Viktorija Osolnik Kunc, a Szlovén Bírósági Tolmácsok Egyesülete elnöke videó üzenetet küldtek az MFTE 30-ik évfordulójára

 

Méltón ünnepi és szakmai rangúvá emelte az eseményt az, hogy a születésnapunkat négy ország szervezetének vezetője személyes jelenlétében ünnepeltük meg, egy ötödik videón, valamint a FIT Europe elnöke szintén videó üzenetben köszöntött minket. Mindezt a BME Tolmács-és Fordítóképző Központ hallgatói konszekutív, illetve fülbesúgással (susotázs) tolmácsolták végig, akiknek ez nem csupán egy gyakorlati óra volt, hanem igazi kihívás, amire ők is nagyon készültek. Köszönjük Szabó Csillának, hogy felkészítette a diálkokat.

 

Az ünnepség végén elhívtuk tagjainkat és vendégeinket egy esti sétára az Andrássy úton, majd egy kellemes kávézóban folytattuk a kötetlen beszélgetést.

Szeretnénk köszönetünket kifejezni a teljes elnökségnek:

Dr. Lakatos-Báldy Zsuzsannna elnök

Elődi Anna – nemzetközi ügyekért felelős alelnök

Genát Andrea – elnökségi tag

Dr. Kovács András – elnökségi tag

Szabó Ágnes – alelnök, az egyesület titkára

 

Közelről végigkísérve azt a csapatmunkát, amivel előkészítették e jubileumi közgyűlést elmondható hogy élmény volt velük a munka. Jó kedvvel, humorral, ugyanakkor konstruktívan és nagyon nagy lelkesedéssel dolgoztak azon, hogy minden „klappoljon”. Anna kapcsolatban állt a külföldi vendégekkel. András készítette elő és kezelte a teljes technikát, az online bejelentkezést, a videókat, a kisfilmet. Andrea biztosította a helyszínt, valamint az étel és italválasztékot. Ági felelt mindenért, ami „bürokrácia”, számlák, tagsági igazolványok, meghívók, költségek rendezése, valamint ő készítette az MFTE30 képes-zenés összeállítást is amelyet ezen a linken tekinthettek meg: https://youtu.be/Z4xaSPmkQCU. A fotók, Anett Schiller és Viktorija Osolnik Kunc videoüzente a következő linken érhető el: https://drive.google.com/drive/folders/1gbsUv2Oq0QhPJQplEtj2x9EjIlo5QR_y?usp=sharing. Zsuzsa készítette az éves beszámolót, valamint irányította mindazt, amit itt most leírtam, rendkívüli érzékkel és tehetséggel.

 

Képeket készítette és az egyesület rendelkezésére bocsátotta Draskóczy Piroska tagtársunk– köszönet érte!

 

Grosser Tamás - kommunikációs igazgató