Évbúcsúztató

Kedves Kollégák, MFTE tagok!

mfte-buek2018

 

Az idei év sok kihívás elé állította egyesületünket. Az év elején azt gondoltam, a legnagyobb eredmény az lesz, ha év végére még van MFTE.
Közel 4 éve vagyok tagja ennek a szuper csapatnak. Olyan kiváló emberek ajánlottak, akiknek ajánlása nem csak megtiszteltetés, hanem egyben kötelezettség is számomra. Többek között ezért is határoztam el, hogy ahol tudok, megpróbálok tenni azért, ne csak túléljünk, hanem megmutassuk, hogy mi vagyunk a legpatinásabb mellett a legkomolyabb, szakmailag a legmagasabb szintű tagsággal rendelkező, megújulni képes, ugyanakkor továbbra is demokratikus, és önmagával szemben is kritikus szervezet.

Annak ellenére, hogy sajnos több kiváló kolléga is úgy döntött, (remélhetőleg csak) átmenetileg nem kíván tag maradni, összességében az új belépők számával összevetve kijelenthetjük, hogy létszámunk szinte változatlan.
Miután idén sokkal több MFTE eseményre mentem el, mint azelőtt bármikor, tiszta szívből javaslom mindenkinek, hogy látogassatok el egy-egy Café-ra, mindig érdekes a téma, de ami ennél is fontosabb, az a találkozás, a tapasztalat – és élménycsere, lehetőség az elnökség tagjaival való folyamatos találkozásra.

Az ilyen, nagyon kellemes, szinte baráti beszélgetések eredménye, hogy Lakatos-Báldy Zsuzsa felkért, legyek én a „kommunikációért felelős”. 
Hiszek abban, hogy minél többen vállalunk egy-egy apróságot el az egyesületben, az mind a hasznunkra válik, és jobbak leszünk tőle.
Jó példa erre az idei Mikulás vacsora a Gellértben, azt hiszem a helyszín kiválasztása sikeres volt, köszönet a teljes elnökségnek, akik támogatták a kezdeményezést, és bíztak a sikerben.

Fontos, hogy a jövőben a tagság és az elnökség közti kapcsolat közelebbi és közvetlen legyen, megpróbálok ebben is segíteni, ahol tudok. Ilyen munkát a legjobb csapatban végezni. Tudom, hogy többen is vagyunk – ha szabad így fogalmaznom – a „fiatalabb generációból”, akik együtt a tapasztalt „nagy öregekkel” kéz a kézben aktív részesei tudnánk lenni egy-egy projekt, megjelenés, egyesületi képviselet terén más szervezeteknél, külsős rendezvényeken.

Az év vége felé közeledve, engedjétek meg, hogy magam és az elnökség nevében mindenkinek nagyon kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánjak.
Legyen sikeres, sok munkával teli, egészségben hiánytalan 2018-as évünk!

Az alábbi link egyszerre ünnepi hangulatú és soknyelvű – mint mi. Fogadjátok szeretettel, Szabó Ági tette fel a Youtube-ra

Grosser Tamás